Події

КПВВ "Мар’їнка" можуть закрити через збільшення обстрілів з боку бойовиків

Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявляє, що слідом за закриттям через обстріли бойовиками контрольно-пропускного пункту в районі н.п. Зайцевого (Донецька обл.) може бути тимчасово закритий і КПВВ "Мар’їнка".

Як повідомляє прес-служба РНБО України, в середу О.Турчинов відвідав оборонні рубежі Збройних сил України в зоні проведення АТО, які найбільше обстрілюються з боку бойовиків, відвідав оборонні позиції ЗСУ в районі Зайцевого, Майорського, а також в районі Донецького аеропорту, Опитногоі шахти "Бутівка".

Під час перебування в н.п. Зайцеве він заявив, що "КПП в Зайцеве буде відкрито тільки після припинення обстрілів цього району". При цьому секретар РНБО додав, через збільшення кількості обстрілів може бути закритий і КПВВ в районі н.п. Мар’їнка.

О.Турчинов заявив, що закриття контрольно-пропускних пунктів - "не метод покарання, а форма захисту життя наших громадян, які ними користуються".

Перебуваючи на КПВВ, він звернув увагу прикордонників і представників СБУ "на необхідності посилити якість перевірок після відновлення роботи КПП для недопущення проникнення на територію України представників диверсійних і терористичних груп".

Там само секретар РНБО провів нараду з головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським, обласним керівництвом СБУ, Національної поліції і прикордонниками, на якій обговорили проблеми Донецького регіону і шляху їх оперативного вирішення.

За словами П. Жебрівського, в районі зменшився потік контрабанди товарів, але фіксується активізація фінансової контрабанди, "з якою досить складно боротися". У цьому контексті на нараді обговорювалося питання введення декларування фінансових коштів, що перевозяться через лінію розмежування, з метою блокування нелегального ввезення грошей на неконтрольовану територію для недопущення фінансування терористичних угруповань.

Секретар РНБО України також провів нараду з керівництвом антитерористичної операції за участю представників Міноборони і Генерального штабу щодо протидії агресії з боку окупаційних військ Російської Федерації.

Як повідомлялося, в середу. 10 лютого, близько 8:00 мікроавтобус Volkswagen Transporter підірвався на вибуховому пристрої за 600-700 м від КПВВ "Мар’їнка" Донецької області. Мікроавтобус їхав із "сірої зони" і намагався об'їхати чергу машин по узбіччю. Попередньо відомо, що в автомобілі було 5 громадян. Троє з них загинули на місці, один отримав важкі поранення і помер в лікарні Курахового.

За фактом підривання пасажирського мікроавтобуса Volkswagen біля КПП в Мар’їнському районі Донецької області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ