Події

VS Energy не братиме участі в приватизації обленерго

Група VS Energy не братиме участі в приватизації енергопостачальних компаній (обленерго), що залишилися під контролем держави, повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) України Ігор Білоус в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

За його словами, це пов'язано і з наявністю громадян РФ серед бенефіціарів групи, і з небажанням розширювати свої активи в електроенергетиці України.

"Отже, не підуть товариші, зарубаємо їх на кваліфікації. VS Energy точно не піде. Повірте, я знаю. У них доволі активів. Обленерго вони не купуватимуть. Я не чув від них жодного сигналу. Я взагалі думаю, що вони на продажу стоять", - сказав він.

І.Білоус нагадав, що зміни до закону про приватизацію, що містяться в законопроекті №2319а-д, не дозволять взяти участі в приватизації юридичним або фізичним особам, пов'язаним із країнами, визнаними Верховною Радою агресорами щодо України.

Голова ФДМ також висловив сумнів в участі в приватизації Костянтина Григоришина, якому може бути цікаве отримання контролю над "Черкасиобленерго".

І.Білоус також повідомив, що він виступатиме проти участі в приватизації Одеського припортового заводу співвласника "Тольяттіазот" Володимира Махлая.

За його словами, інтерес до купівлі ОПЗ, зокрема, проявляють Group DF Дмитра Фірташа, якій завод винен $193 млн, та OCP (Марокко).

Як повідомлялося, VS Energy підконтрольні "Київобленерго", "Рівнеобленерго", "Херсонобленерго", "Кіровоградобленерго", "Житомиробленрго", "Одесаобленерго", "Чернівціобленерго", "Севастопольенерго", група також має частку в "Миколаївобленерго" та "Хмельницькобленерго".

Бенефіціарами VS Energy є кілька російських підприємців, зокрема її пов'язують із депутатом Держдуми РФ Олександром Бабаковим.

ФДМ у 2016 році планує виставити на продаж ОПЗ, "Центренерго", "Донбасенерго", "ДТЕК Західенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго", "Київенерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Харківобленерго", "Тернопільобленерго" та "Черкасиобленерго".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ