Події

Глава британського МЗС зустрінеться з членами РБ ООН для вироблення відповіді КНДР на ракетний за

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд заявив у неділю, що має намір зустрітися з членами РБ ООН для вироблення спільної реакції на провокаційні дії КНДР.

"РБ ООН одностайно погодився з необхідністю вжиття заходів, спрямованих проти подальших ракетних запусків і ядерних випробувань (Північною Кореєю - ІФ). Ми з партнерами зустрінемося в Нью-Йорку для того, щоб дійти згоди щодо колективної відповіді", - йдеться в заяві міністра.

Він наголосив: "Я рішуче засуджую випробування Північною Кореєю балістичної ракети. Це є відвертим і грубим порушенням низки резолюцій РБ ООН. Дії Північної Кореї продовжують бути загрозою регіональній та міжнародній безпеці".

У неділю Пхеньян офіційно оголосив про успішне виведення на орбіту штучного супутника Землі в порушення резолюцій РБ ООН, що забороняють Північній Кореї ракетні запуски з використанням балістичних технологій.

КНДР наполягає на своєму праві на мирне дослідження космосу. Водночас Захід вважає, що під прикриттям запуску супутника Північна Корея проводить випробування бойових балістичних ракет, здатних нести ядерний заряд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ