Події

Екологічна комісія Київради підтримала петицію про визнання долини русла Либіді зоною екологічного лиха

На засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики депутати підтримали петицію про визнання долини русла річки Либідь зоною екологічного лиха і початок вжиття невідкладних заходів щодо відновлення екосистеми річки і навколишньої території.

"Наразі реальний стан Либіді просто жахає: береги річки протягом багатьох років заростали деревами, щодня зливаються тисячі літрів хімікатів, русло Либіді забруднено механічним сміттям. Ситуація жахає також і тим, що Либідь забруднює Дніпро, а Дніпро далі Чорне море", - наводить прес-служба Київської міськради слова автора петиції Антона Пузанова.

Також, за його словами, останніми роками річку почали забруднювати шляхом скидання брудного хімічного талого снігу.

Розглянувши це звернення, депутати профільної комісії вирішили створити робочу групу, яка розробить шляхи вирішення цих проблем. Постійна комісія Київради з питань екологічної політики також окремо звернеться до балансоутримувачів споруд, які розташовані на березі ріки Либідь, щодо будівництва ними локальних очисних споруд.

Окрім цього, комісія звернеться до "Київавтодору", щоб комунальна компанія здійснила інвентаризацію несанкціонованих підключень до системи каналізацій до водопотоку річки Либідь.

Ще одним рішенням профільна комісія доручила КП "Плесо" розробити цільову програму щодо благоустрою та екологічного оздоровлення басейну річки Либідь.

У прес-службі Київради нагадали, що петиція про визнання долини русла річки Либідь зоною екологічного лиха набрала 10 тис. 888 голосів за мінімально необхідних 10 тис.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ