Події

Депозити "Укртранснафти" буде переведено з ПриватБанку в держбанки

ПАТ "Укртранснафта" переведе свої депозити з рахунків у ПриватБанку (Дніпропетровськ) до державних фінансових установ, повідомив генеральний директор компанії Микола Гавриленко.

"У рамках чинного регламенту ми зобов'язані будемо переказати гроші на рахунки банків, встановлених положеннями Нацбанку", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.

За його словами, визначений НБУ регламент зобов'язує компанію розміщувати депозити у банках із державною часткою участі не менше ніж 70%.

М.Гавриленко уточнив, що поточні рахунки та деякі депозити "Укртранснафти" розміщені в державному Ощадбанку та Укргазбанку, а термін повернення депозитів, розміщених у ПриватБанку, закінчується березні. Водночас він зазначив, що відсотки за депозитами в дніпропетровському банку є ринковими.

Як повідомлялося, екс-голова "Укртранснафти" Олександр Лазорко в період свого тимчасового усунення від керівництва компанією відкрив низку депозитів у ПриватБанку.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України, 100% її акцій перебувають в управлінні НАК "Нафтогаз України". Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 до 1220 мм загальною протяжністю 4,7 тис. км проходить територією 19 областей України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ