Події

Штайнмаєр вважає, що без закону про вибори в ОРДО/ОРЛО конфлікт на Донбасі може спалахнути знову

Що тривалішим буде процес імплементації Мінських угод, то вищим є ризик загострення конфлікту на Донбасі, заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на чеське видання Tyden.

"Коли вони зволікають з виборами, це відкладає перспективи стійкого вирішення конфлікту. І проблема не в тому, що виконання положень Мінських угод розтягується у часі, а в тому, що обидві сторони стають дедалі нетерплячішими і зростає загроза нової ескалації", - сказав він.

Водночас Ф.-В.Штайнмаєр наголосив, що для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДО/ОРЛО) мають бути створені належні умови, і висловив сподівання, що такі умови можна створити.

Також він висловив думку, що необхідно якнайшвидше ухвалити закон про вибори на Донбасі.

"Уже шість тижнів як у рамках двосторонніх зустрічей і в контактних групах тривають переговори щодо усунення перешкод і досягнення компромісу для ухвалення закону", - сказав міністр і нагадав, що раніше на різних рівнях було погоджено, що закон має бути ухвалений до кінця січня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ