Події

"Укрспирт" підписав контракт на поставку спирту до Польщі

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" у січні 2016 року підписало контракт на постачання польської компанії Destylacje Polskie 50 тис. декалітрів спирту.

Згідно з прес-релізом компанії в четвер, контракт передбачає подальше збільшення обсягів поставок.

"Наша амбітна мета: за перший квартал цього року досягти обсягу поставок на зовнішні ринки не менше, ніж за 2015 рік. Це дасть компанії не лише прибуток, але і додасть віри у власні сили колективу. Нагадаю, що в 2015 році на зовнішні ринки було відвантажено близько 200 тис. дал продукції", - цитує прес-служба заступника директора ДП "Укрспирт" Сергія Блескуна.

При цьому він зазначив, що орієнтація на експорт важлива ще й тому, що у зв'язку зі значним підвищенням акцизного податку на спирт (+50%) прогнозується зниження активності споживачів на внутрішньому ринку.

Як повідомив С. Блескун, близько 80% продажів "Укрспирту" на внутрішньому ринку припадає на виробників лікеро-горілчаних виробів, що робить добробут спиртової галузі залежним від лікеро-горілчаної галузі. Збільшення частки експорту нівелює такі ризики.

С. Блескун також зазначив, що нарощування частки експорту - один із пріоритетів діяльності "Укрспирту" на 2016-2017 рр... Наразі тривають переговори про постачання технічного спирту до Польщі, спирту етилового - до Туреччини. Існують домовленості про відвантаження спирту етилового до Угорщини.

"До сьогоднішнього дня підприємство мислило і діяло як монополіст: шукати клієнта немає необхідності - вони самі прийдуть і куплять. Наразі з таким підходом на зовнішніх ринках працювати нереально. Тому ми розбудовуємо процеси, ставимо високі цілі. Вивчається попит, розробляються пропозиції, що враховують особливості різних ринків, проводиться індивідуальна робота з потенційними клієнтами", - додав заступник директора "Укрспирту".

ДП "Укрспирт" зараховано сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства. У 2014 році заводи держпідприємства виробили близько 15 млн декалітрів спирту. Весь обсяг реалізовано на внутрішньому ринку.

За словами екс-виконувача обов'язків директора "Укрспирту" Романа Іванюка, в 2015 році на заводах ДП було вироблено на 25% менше спирту порівняно з 2014 роком. Збиток у 2014 році становив 550 млн грн, тоді як чистий прибуток у 2015 році - 300 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ