Події

В Україні за підтримки уряду запущено перший некомерційний інкубатор IT-проектів

Перший некомерційний інкубатор IT-проектів 1991 Open Data Incubator запущено в Україні за підтримки уряду, повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Кабінету Міністрів.

На сайті уряду в середу повідомляється, що інкубатор спеціалізуватиметься на проектах на основі відкритих державних даних.

"Проект покликаний "оцифрувати" такі сектори економіки, як агробізнес, енергетику, інфраструктурні проекти, державні послуги для громадян і створити внутрішні аналітичні системи в державі, налагодивши взаємодію ІТ-розробників, громадських організацій та аналітичних центрів з органами державної влади", - йдеться в повідомленні.

Першими учасниками інкубатора стануть переможці конкурсу-хакатону, проведення якого намічене на 6 лютого. До участі в конкурсі прийматимуться проекти, які хочуть створити стартап із використанням відкритих даних для агросектора, енергетики та інфраструктури, а також проекти з розроблення електронних держпослуг на основі держреєстрів, аналітичних систем для міністерств, обладміністрацій і мерій. Також приймаються заявки від проектів Smart City для українських міст.

Управління інкубатором здійснюватиме громадська організація SocialBoost за підтримки Western NIS Fund (США).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ