Події

Вантажне судно під прапором Ліберії, що вийшло з Маріуполя, сіло на мілину в Азовському морі біля кордону з РФ

В акваторії Азовського моря біля кордону з Російською Федерацією сіло на мілину вантажне судно "Сабріна" ("Sabrina", ходить під прапором Ліберії), яке вийшло з порту м. Маріуполя у неділю ввечері, проте повідомило про НС лише через добу, інформує прес-служба головного управління держслужби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

У датованій понеділком, 11 січня, інформації на сайті ГУ ДСНС України в області зазначено, що повідомлення про НС надійшло до Служби порятунку "101" о 13.00 понеділка.

У повідомленні йшлося про те, що судно, яке вирушило о 18.00 неділі з порту, сіло на мілину через дві години. "На борту судна є 17 осіб екіпажу. Загрози життю і здоров'ю екіпажу немає, продовольством, паливом і теплом люди забезпечені. Усі члени екіпажу з Ліберії. Саме судно в результаті заходження на мілину також не постраждало", - зазначили в ДСНС.

У відомстві повідомили, що до 6.00 вівторка питання зняття судна з мілини було врегульовано, а відповідні заходи плануються для проведення 12 січня.

Згідно з інформацією профільних сайтів, судно "Sabrina" (IMO:9414735, MMSI:636013067) - побудоване в 2006 р., ходить під прапором Ліберії, порт приписки – Монровія (столиця Ліберії). "Sabrina" 128 м завдовжки, завширшки – 18 м. Валовий тоннаж судна 6278 тонн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ