Події

Після чотирирічної перерви житомирський аеропорт знову прийматиме літаки

Державіаслужба України видала сертифікат на аеродром житомирського аеропорту Смоковка, який дозволяє аеропорту знову приймати літаки після чотирирічної перерви.

"30 грудня він (аеропорт Смоковка - ІФ) отримав сертифікат аеродрому, такий самий як у Борисполя та Жулян", - написав на своїй сторінці у Facebook мер Житомира Сергій Сухомлин.

Мер зазначив, що необхідно завершити підготовчі роботи і після свят отримати сертифікат служби авіаційної безпеки, після чого в аеропорту приземлиться перший літак авіакомпанії Yanair.

"Тут здійснюватимуть технічне обслуговування бортів компанії. В умовах складного бюджету на 2016 рік хочу зазначити, що компанія Yanair зареєстрована в Житомирі, а, значить, і податки надходитимуть до міського бюджету, і головне, що сотні житомирян отримають робочі місця", - написав С.Сухомлин.

24 листопада 2011 року Державіаслужба виключила аеродром Смоковка, що функціонував з 1939 року, з реєстру цивільних аеродромів України. На території аеропорту розташований невеликий перон, адміністративні будівлі, аеровокзал та злітно-посадкова смуга завдовжки 1500 метрів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ