Події

Суд з обрання запобіжного заходу депутату Мосійчуку продовжиться 19 січня, адвокати просять передати справу до НАБУ

Печерський районний суд Києва продовжить засідання щодо розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу народному депутату від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку у вигляді утримання під вартою о 12:30 19 січня 2016 року.

Як повідомляє прес-служба депутата, на засіданні в понеділок адвокати І. Мосійчука звернулися з клопотанням повернути клопотання прокуратури, тому їх заявникам для визначення їх підслідності відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України та у зв'язку зі створенням Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Оскільки створення Національного антикорупційного бюро розслідувань призводить до відповідних змін у повноваженнях і структурної підзвітності як самого НАБУ, так і Генпрокуратури, то до остаточного визначення порядку їх роботи неможливо розглядати жодні їх клопотання", - наголошується в повідомленні.

Суд не став розглядати це клопотання без присутності І. Мосійчука, але зобов'язав представників Генпрокуратури надати на наступному засіданні довідку про їхні оновлені повноваження, що підтвердить або спростує законну можливість подання ними клопотань про обрання запобіжного заходу.

Як відомо, у Печерському суді наразі розглядаються два клопотання Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу для І. Мосійчука у вигляді утримання під вартою. Найближче засідання за другим клопотанням відбудеться 28 грудня 2015 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ