Події

"Укртелеком" обстоюватиме в суді своє право на продовження ліцензії на місцевий зв'язок

ПАТ "Укртелеком" має намір оскаржити в суді рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) про відмову продовжити ліцензію оператору на місцевий зв'язок, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі оператора.

У компанії зазначили, що завчасно, як того і вимагає закон, компанія подала усі необхідні документи на продовження ліцензії, проте комісія "ухвалила рішення, яке суперечить ринковій практиці і чинному законодавству".

В "Укртелекомі" додали, що ця ліцензія була отримана в 1998 році, потім кілька разів подовжувалася, і діятиме до квітня 2016 року.

"За цей час компанія планує захистити в суді своє законне право на продовження діяльності ліцензії", - наголосили в прес-службі оператора.

Згідно з українським законодавством, продовження ліцензії обходиться операторові в суму розміром 30% від вартості ліцензії.

Як повідомлялося, на засіданні у вівторок НКРЗІ відмовила "Укртелекому" в продовженні ліцензії на місцевий зв'язок. У комісії відмову мотивували тим, що ліцензія була видана в той час, коли в Україні діяв закон "Про зв'язок", тоді як нині ліцензування телекомдіяльності регулюється законом "Про телекомунікації", що набув чинності в 2004 році.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ