Події

"Чорноморнафтогаз" пояснив терористичною загрозою переміщення двох бурових до берегів Криму

У компанії "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, Крим) заявили, що переміщення двох бурових платформ із території Одеського газового родовища до берегів Криму було здійснено наприкінці листопада у зв'язку з підвищеною загрозою.

"Одеське родовище перебуває в нейтральних водах з невизначеним міжнародно-правовим статусом. (...) За вказівкою голови республіки Сергія Валерійовича Аксьонова у зв'язку з підвищеною терористичною загрозою (було вирішено) перемістити бурові установки в територіальні води Росії (...) Установки розміщувалися приблизно за 180 км від берега, на такій відстані від територіальних вод їх безпеку було важко гарантувати", - заявив гендиректор підприємства Ігор Шабанов у понеділок журналістам.

За його словами, операція з переміщення "вишок" відбулася ще в третій декаді листопада. З боку "Чорноморнафтогазу" в ній брали участь понад 100 осіб. Також до операції залучили прикордонників.

"24 листопада під час транспортування однієї з двох бурових установок на шляху руху з'явився турецький танкер, він діяв у порушення морських інструкцій про те, що судно має поступитися руху каравану", - зазначив В.Шабанов.

ЧНГ перемістив з Одеського газового родовища в територіальні води Росії дві бурові установки У-312 і В-319 загальною вартістю понад 25 мільярдів рублів. Одеське родовище розташоване на північно-західному шельфі Чорного моря за 150 км від берега Криму.

Торговельне судно під турецьким прапором заважало переміщенню однієї "вишки". Сторожовий катер Прикордонної служби ФСБ Росії і ракетний катер Чорноморського флоту змусили його змінити курс у безпечному для транспортного каравану напрямку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ