Події

Посол України в Канаді Андрій Шевченко почне виконувати свої обов'язки в середині грудня

Новопризначений посол України в Канаді Андрій Шевченко заявляє, що стане до виконання своїх безпосередніх обов'язків у середині грудня поточного року.

"Після вручення вірчих грамот. Сподіваюся, що це станеться 14 грудня", - повідомив А.Шевченко агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Києві.

Відповідаючи на запитання про пріоритети у своїй роботі, А.Шевченко назвав три основні напрямки.

"Нам дуже важлива політична підтримка Канади, тому що Канада - це ключова країна в міжнародній коаліції для нашої підтримки. Там зараз новий парламент і новий уряд, і потрібно гарантувати, що Канада і далі активно нас підтримуватиме", - зазначив посол.

За його словами, необхідно також зміцнювати військово-технічну співпрацю між Україною і Канадою. "Друге - це військово-технічна співпраця, і Канада вже нам допомагає, нашій армії. Поки ми з вами говоримо, канадські інструктори на Яворівському полігоні (Львівська область - ІФ) тренують наших солдатів та офіцерів, і потрібно тут (цю співпрацю - ІФ) посилювати", - сказав посол.

А.Шевченко зазначив, що один з важливих напрямків у його роботі - створення сприятливих умов для розвитку економіки, торгівлі та бізнесу. "І третє - це торгівля, бізнес та економіка, Сподіваюся, що з наступного року в нас запрацює зона вільної торгівлі. Це означає, що 98% тарифів для українських товарів ліквідується, і я думаю, що ми повинні максимально використати ці нові можливості для українського бізнесу, торгівлі, створення робочих місць", - наголосив він.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко 22 вересня призначив відомого тележурналіста А.Шевченка послом Канади в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ