Події

ЄК очікує якнайшвидшого запуску Нацагентства із запобігання корупції у рамках безвізового діалогу України з ЄС

Європейська Комісія вітає призначення антикорупційного прокурора й очікує від України якнайшвидшого запуску роботи Національного агентства із запобігання корупції.

"Президент ЄК Жан-Клод Юнкер і президент України Петро Порошенко поспілкувалися в Парижі в кулуарах COP21. Президент П.Порошенко пояснив детально всі дії та кроки, зроблені відповідно до листа Ж.-К.Юнкера, у зв'язку з майбутньою доповіддю Єврокомісії щодо лібералізації візового режиму, який очікується в середині грудня", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в представництві ЄС у Києві, коментуючи цю зустріч.

Згідно з інформацією, ЄК вважає пріоритетом для України на сьогодні реформи у сфері запобігання та боротьби з корупцією. "Виконання ключових показників у цій сфері дозволить Україні завершити реалізацію другого етапу процесу лібералізації візового режиму", - йдеться в повідомленні.

У представництві зазначили, що йдеться про важливість створення оперативного та незалежного Національного антикорупційного бюро та офісу антикорупційного прокурора, що є однією з ключових умов для лібералізації візового режиму.

Під час зустрічі П.Порошенко поінформував Ж.-К.Юнкера про призначення антикорупційного прокурора. "Президент Юнкер вітав завершення процесу. Посада спеціалізованого антикорупційного прокурора є ключовою частиною процесу створення ефективних структур щодо боротьби з корупцією в Україні та хорошим кроком уперед", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісія сподівається, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура під керівництвом Назара Холодницького зможе найближчим часом розпочати функціонування і в співпраці з Національним антикорупційним бюро дасть відчутні результати у боротьбі з корупцією в Україні.

"Єврокомісія також із нетерпінням очікує, що конкурсна комісія Національного агентства із запобігання корупції завершить свою роботу якнайшвидше. Не повинно бути ніякої затримки в запуску роботи цього агентства", - повідомили в диппредставництві.

Європейська сторона чекає на створення оперативного і незалежного агентства, яке ефективно перевірятиме активи та вивчатиме конфлікт інтересів державних посадових осіб, а також матиме центральні електронні бази даних, зокрема щодо заявлених активів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ