Події

Суд у Києві завершив вивчення доказів у справі російських спецназівців і розпочав допит свідків з боку звинувачення

Голосіївський районний суд Києва завершив вивчення матеріалів та доказів, наданих стороною обвинувачення у справі спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва і розпочинає допит свідків з боку обвинувачення.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в четвер суд завершив вивчення матеріалів обвинувачення, речових доказів і починає допит свідків з боку обвинувачення.

При цьому за клопотанням прокуратури суд прийняв рішення допитати одного зі свідків у форматі, який не передбачає аудіо-, відео - та фотофіксацію представниками ЗМІ.

Прокуратура мотивувала своє клопотання тим, що родичі цього свідка перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу, їм може загрожувати небезпека.

Спецназівці О. Александров і Є. Єрофєєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу м. Щастя (Луганська обл.) при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє дістали поранень. Одного із затриманих було поранено в руку, іншого - в ногу. Затримані були переведені до Києва в Головний клінічний шпиталь Міноборони. 29 травня їм зробили планові операції.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР", а потім Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ