Події

Федерація роботодавців України очікує участі Фірташа у з'їзді в Києві 2 грудня

Глава ради Федерації роботодавців України (ФРУ) Дмитро Фірташ, з весни 2014 року відсутній в Україні у зв'язку з судовими розглядами в Австрії, планує брати участь у роботі з'їзду цієї організації в Києві 2 грудня.

Згідно з програмою роботи з'їзду на сайті ФРУ, очікується, що Д.Фірташ відкриє захід о 14:00 і закриє його після 18:00.

Нині, згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", бізнесмен ще не прибув до Києва.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF, голова ради ФРУ Д.Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року по запиту влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 року цей же суд відхилив запит Мін’юсту США про екстрадицію Д.Фірташа в цю країну.

Бізнесмен по завершенні судового процесу щодо його екстрадиції в США заявив журналістам у Відні про наміри повернутися в Україну і, за його словами, чекав для цього завершення усіх необхідних процедур.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наприкінці травня повідомив, що МВС направило Д.Фирташу повістку на допит і проведення слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem і розкрадання державного майна України.

Наприкінці листопада А.Аваков також заявив, що Д.Фірташ буде затриманий у разі свого повернення в Україну з огляду на відповідне звернення Міністерства юстиції США.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ