Події

ЄС пропонує фінансування українського бізнесу та інвестпроектів у рамках програми "Горизонт 2020" вартістю EUR80 млрд

Європейський Союз пропонує фінансування українського бізнесу та інвестиційних проектів у рамках програми "Горизонт 2020" вартістю EUR80 млрд.

Як зазначила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" управляючий партнер правової групи "Побережнюк і Партнери" Лариса Побережнюк, Україна в березні 2015 року підписала угоду з ЄС про участь України у програмі "Горизонт 2020", яку у серпні поточного року було ратифіковано.

"Горизонт 2020" - це найбільша програма ЄС із досліджень та інновацій, бюджет якої становить близько EUR80 млрд, а період реалізації програми - сім років - з 2014 до 2020.

"Така взаємодія відкрила нові перспективи для розвитку національного бізнесу. Інтелектуальний, стійкий і всебічний ріст - цілі, які проголосила Європа у своїй стратегії до 2020 року, можуть бути реалізовані в Україні, завдяки цій програмі, що надає можливість отримати фінансування інноваційних проектів і нових напрямів", - сказала вона.

За оцінкою юриста, українські підприємства і компанії мають можливість повноцінно брати участь у цих процесах для розвитку власного бізнесу і впровадження нових технологій.

У свою чергу, куратор інвестиційного спрямування юрфірми Олександра Правдива зазначила, що український бізнес може приєднатися до цієї програми та отримати фінансування своїх проектів.

У рамках програми ЄС не лише готовий фінансувати проекти в різних галузях української економіки, але і надає партнерську допомогу у виведенні продукту на світові ринки, стандартизації системи управління, менеджменту компаній, пошуку партнерів.

"На жаль, український бізнес практично не використовує можливості, які Україна отримала завдяки асоційованому членству в програмі "Горизонт 2020". Повноцінна участь у цій програмі для України вже є доступною в поточному році, проте за цей час деякі компанії скористалися наданою можливістю", - вважає О. Правдива.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ