Події

ВР прийняла за основу законопроект про внесення змін до Земельного кодексу в частині аукціонів

Верховна Рада прийняла за основу проект закону №2279 "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів", що передбачає передачу в оренду землі державної власності виключно на земельних торгах.

Таке рішення у вівторок підтримали 266 народних депутатів.

Так, згідно із законопроектом пропонується виключити з частини другої статті 134 Земельного кодексу України положення, які дозволяють передавати в користування земельні ділянки державної та комунальної власності без проведення земельних торгів.

"На жаль, чинне законодавство містить багато дір і прогалин, які дозволяють передавати землю в оренду в обхід аукціонів. Тобто для створення начебто фермерських господарств, які потім не створюються, в результаті місцеві бюджети втрачають величезні кошти, тому що договори оренди укладають на великий термін та з мінімальними ставками орендної плати", - сказав народний депутат, автор законопроекту Олег Кулініч під час пленарного засідання у вівторок.

Як повідомлялося, аграрії виступали за ухвалення низки законів у сфері агропромислового комплексу, зокрема законопроекту №2279 "Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ