Події

Політичне питання контракту на поставку електроенергії до Крим у 2016 р. вирішить РНБО і Кабмін - Демчишин

Рішення про постачання електроенергії в Крим в 2015 році приймав уряд і рішення про укладення такого контракту на 2016 рік також ухвалюватиме Кабінет Міністрів з урахуванням рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО), заявляє міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишін.

"Це політичне рішення, звичайно. Переконаний, що буде проведено засідання РНБО і рішення Кабміну, і ми будемо його виконувати", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

Міністр нагадав, що до підриву ЛЕП поставки до Криму становили від 470 МВт вночі до 1000-1050 МВт-пік, що еквівалентно 15-18 млн кВт-година на добу за вартості 1 кВт-год за контрактом 3,95 руб.

В. Демчишин не відповів на запитання, яке рішення він особисто пропонуватиме уряду і РНБО.

"Моє завдання - в зоні відповідальності мого міністерства оцінити всі "за" і "проти"... На жаль, Україна є досить енергозалежною країною. У таких умовах треба говорити виважено", - зазначив міністр. Він нагадав, що зберігається певна залежність України від Російського вугілля, ядерного палива, дизельного палива і природного газу.

Відповідаючи на запитання про можливі санкції за припинення поставок електроенергії за контрактом, В Демчишин висловив упевненість, що ситуація класифікуватиметься як форс-мажор. "Сподіваюся, що не дійдемо до судів", - сказав міністр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ