Події

ВККСУ рекомендує ВРЮ звільнити майже три сотні кримських суддів

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) у вівторок ухвалила рішення рекомендувати Вищій раді юстиції (ВРЮ) звільнити 283 судді з тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та Севастополя.

"Комісія, розглянувши звернення заступника генерального прокурора України Анатолія Матіоса, народного депутата Сергія Лещенка, голови Верховного Суду України Ярослава Романюка стосовно дисциплінарної відповідальності суддів на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополя, прийняла рішення рекомендувати Вищій раді юстиції звільнити 283 судді", - йдеться в повідомленні ВККСУ, оприлюдненому у вівторок.

У повідомленні зазначено, що стосовно 277 суддів півострова комісія прийняла таке рішення, виходячи з фактів, що свідчать про порушення присяги. Водночас шістьох суддів рекомендовано звільнити з огляду на порушення вимог щодо несумісності з обійманою посадою.

У прес-службі ВККСУ нагадали, що в травні, серпні та вересні 2015 р. до комісії надійшли звернення А.Матіоса, С.Лещенка та Я.Романюка, в яких було порушено питання щодо притягнення 283 суддів АР Крим до дисциплінарної відповідальності. 5 жовтня 2015 року за цими повідомленнями було відкрито дисциплінарне провадження.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ