Події

Тука: "Приватна охоронна фірма" блокує роботу Новоайдарського елеватора

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомив, що "приватна охоронна фірма" блокує роботу Новоайдарського елеватора.

"Вчора отримав дзвінок від глави ДАК "Хліб України": Хочемо у вас провести спільну нараду щодо подальшої долі новоайдарського елеватора. Звичайно, я погодився. А зараз о 08:15 отримав повідомлення про те, що на елеватор прибула "приватна охоронна фірма, яка блокує роботу підприємства". І все це - після мого листа до глави СБУ і генерального прокурора", - написав Г. Тука на своїй сторінці у Фейсбук у понеділок.

Як повідомляли ЗМІ, в жовтня 2015 року глава правління ДАК "Хліб України" Ігор Кобеля заявив, що Новоайдарський елеватор, який належить державній акціонерній компанії "Хліб України", вже п'ятий рік поспіль перебуває в незаконному приватному користуванні і нині є об'єктом рейдерського захоплення.

Раніше міністр аграрної політики і політики і продовольства України Олексій Павленко повідомив, що перевірка Мінагрополітики зафіксувала державні збитки на підприємстві, які перевищують 100 млн грн тільки за первинною вартістю.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ