Події

ВАСУ отримав позов захисту Александрова і Єрофєєва про визнання їх військовополоненими, впродовж 3 днів буде вирішено питання відкриття провадження

Вищий адміністративний суд України отримав позов захисту спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва з проханням визнати їх військовополоненими.

"Позов надійшов. Учора, 2 листопада, був переданий автоматизованою системою діловодства судді (система автоматизованого розподілу справ між суддями - ІФ). З моменту надходження позову впродовж трьох днів суддя має вирішити питання відкриття провадження", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Вищого адмінсуду у вівторок.

Як повідомлялося, 3 листопада адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська на засіданні Голосіїевського райсуду Києва заявила, що захист спецназівців Головного розвідувального управління (ГРУ) ЗС РФ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва подав позов до Вищого адміністративного суду України з проханням визнати їх військовополоненими.

"Було подано позов у Вищий адмінсуд. Відповідачем за цією позовною заявою є Україна в особі президента України Петра Порошенка. Крім того, третьою особою є Генпрокуратура, СБУ і Товариство Червоного Хреста України, що також визнає, що вони є військовополоненими і до них мають застосовуватися норми Женевської конвенції, а не кримінальне переслідування", - сказала адвокат.

З огляду на це захист російських спецназівців ГРУ МО РФ просить Голосіївський райсуд відкласти розгляд їхньої справи до рішення ВАСУ. Крім того, адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу О.Александрову і Є.Єрофєєву з тримання під вартою на домашній арешт.

Також О. Соколовська клопотала про допит як свідків членів т. зв. "ЛНР" наявними доступними способами, наприклад у режимі скайп-конференції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ