Події

МВС закінчило розслідування за фактом вимагання екс-керівництвом ДСНС земельної ділянки та грошей, справу спрямовано до суду

Співробітники Міністерства внутрішніх справ України закінчили розслідування за фактом вимагання екс-керівником Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковським і його колишнім першим заступником Василем Стоєцьким земельної ділянки та фінансових коштів.

Як повідомляє прес-служба МВС України у вівторок, обвинувальний акт щодо цього епізоду спрямовано до суду.

"Головним слідчим управлінням МВС завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій С. Бочковського і його колишнього заступника В. Стоєцького в зловживанні своїм службовим становищем, вимаганні у підлеглих керівників структурних підрозділів неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів і земельної ділянки, внесенні помилкових відомостей в офіційні документи", - повідомляється в документі.

Епізод про легалізацію екс-керівниками ДСНС коштів з використанням карткових рахунків, відкритих у Банку Кіпру, виділено в окреме провадження. У рамках розслідування спрямовано міжнародні доручення про проведення слідчих дій у Республіці Кіпр, Белізі, США і Латвійській Республіці.

Досудове слідство триває.

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С. Бочковського і В. Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру.

Печерський районний суд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу С. Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн грн. С. Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО 2 квітня.

12 вересня глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС передає в суд матеріали за двома епізодами обвинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій, ще один епізод продовжує розслідуватися.

8 жовтня Головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чиновників. Дії С. Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Дії В. Стоєцького також кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 і ч. 2 ст. 364 КК.

За інформацією МВС, дії екс-чиновників завдали збитків державі на суму понад 6,6 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ