Події

Апеляційний суд залишив у силі продовження до 4 грудня арешту Медведька, підозрюваного у вбивстві Бузини

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського районного суду столиці про продовження до 4 грудня запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Андрія Медведька, підозрюваного у вбивстві українського письменника і журналіста Олеся Бузини.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Сергій Войченко, за наявною у сторони захисту неофіційною інформацією, розслідування цієї справи може бути передано з відання МВС України до слідчого відділу прокуратури міста Києва.

С. Войченко також прогнозує, що розслідування цієї справи затягуватимуть, і підозрюваним А. Медведьку та Денису Поліщуку продовжать термін утримання під вартою.

Крім того, адвокат розповів, що 30 жовтня А. Медведько має намір оголосити одноденне голодування, як і інші політв'язні в Україні, приурочену до дати 30 жовтня 1974 року, коли відомі українські дисиденти В'ячеслав Чорновіл та Василь Стус оголосили голодування, перебуваючи у в'язниці.

С. Войченко зазначив, що на засіданні Апеляційного суду в понеділок були присутні представники ОБСЄ, а також цією справою зацікавилися представники моніторингової місії ООН з прав людини.

О. Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ