Події

Канада планує розвивати ВТС з Україною - посол

Канада зацікавлена в нарощуванні співпраці з Україною в оборонному секторі, сторони провадять переговори про розвиток двосторонньої військово-технічної співпраці, повідомив посол Канади в Україні Роман Ващук.

Як повідомив глава канадської дипмісії на прес-конференції в Києві в понеділок, потенціал двосторонньої ВТС було обговорено під час переговорів відомої канадської оборонної компанії у рамках візиту її представників в Україну з держконцерном "Укроборонпром".

За словами Р.Ващука, канадська сторона зацікавлена в налагодженні партнерства з оборонно-промисловим комплексом України: "Наша співпраця в секторі безпеки та оборони вже приносить комерційні дивіденди".

Як повідомлялося, Україна та Канада одпрацьовують плани з якісного нарощування ВТС і налагодження виробничої кооперації в ОПК із 2014 року, серед перспективних сфер партнерства фахівці виділяють аерокосмічний сектор.

Минулого тижня канадська Pratt & Whitney Canada (P&WC) і ДП "Антонов", що входить до держконцерну "Укроборонпром", підписаний договір про співпрацю в програмі нової легені багатоцільового Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн. Нині в Україні на замовлення Саудівської Аравії складають літак-демонстратор Ан-132D, серійне виробництво перспективного транспортника планується налагодити у рамках міжнародної кооперації на потужностях авіазаводу в Саудівській Аравії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ