Події

Заступник прокурора Сєверодонецька, суддя та адвокат попалися на хабарі

Військова прокуратура затримала заступника прокурора Сєверодонецька (Луганська обл.), який зі співучасниками отримав хабар у розмірі $6 тис. від підозрюваного, якому загрожувало позбавлення волі, повідомив заступник генпрокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Було затримано фактично на гарячому заступника прокурора міста Сєверодонецька, який спільно з групою осіб у складі судді Сєверодонецького міського суду, а також адвоката-посередника отримали вчора і сьогодні неправомірну вигоду у розмірі $6 тис. за непритягення та неоголошення вироку, пов'язаного з позбавленням волі, від одного з підозрюваних у кримінальному провадженні, яке розглядала суддя Сєверодонецького міського суду", - розповів він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

А.Матіос зазначив, що під час обшуків на робочому місці та вдома було виявлено всю суму, яку отримали зазначені особи, - заступник прокурора, суддя та адвокат.

Крім того, головний військовий прокурор повідомив, що за місцем проживання судді було виявлено і гроші, отримані як хабар у цьому випадку, й інші кошти - $25 тис., походження яких складно пояснити.

Він також пояснив: "Можете собі уявити, як у людини, яка має отримати реальну міру покарання, на жаль, терпіння скінчилося, якщо вона заявила, що з неї вимагають гроші за зміну вироку".

За словами А.Матіоса, згідно з українським законодавством, суддю не може бути затримано невідкладно.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, які суми було виявлено вдома і на роботі у заступника прокурора, А.Матіос заявив: "Усі кошти у розмірі $6 тис., які отримали всі три зазначені особи - адвокат, суддя та заступник прокурора з Сєверодонецька, - під час проведення обшуків і вилучено. $6 тис. - на всіх".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ