Події

Нардепу Мосійчуку може загрожувати до 12 років позбавлення волі

Відповідно до статей Кримінального кодексу, інкримінованих народному депутатові від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку, йому може загрожувати санкція у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років, заявляє прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

"У нас проходить кілька статей (за якими обвинувачено І.Мосійчука - ІФ). Максимально, відповідно до статей, які опрацювали наші слідчі, він може отримати до 12 років позбавлення волі. Але це вирішить уже не прокурор, це вирішує суддя", - сказав В.Куценко на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Прокурор нагадав, що І.Мосійчука підозрюють у вчиненні низки тяжких злочинів, а саме в отриманні неправомірної вигоди - хабара у розмірі 449,5 тис. грн. "Тобто в особливо великих розмірах. Максимальне покарання за такі злочини - до 12 років позбавлення волі", - сказав В.Куценко.

Крім того, прокурор зазначив, що парламентаря підозрюють у грубому порушенні громадського порядку, у зв'язку з яким може загрожувати до п’яти років позбавлення волі.

І.Мосійчуку та його адвокатам передано матеріали досудового розслідування. Як тільки вони з ними ознайомляться, матеріали невідкладно буде направлено до суду.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва обрав 18 вересня для І.Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Після цього депутат оголосив голодовку. Згодом апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання народному депутатові запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

17 вересня на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність із депутата від фракції Радикальної партії І.Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких І.Мосійчук, зокрема, розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити.

За словами В.Шокіна, І.Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1, 2 ст. 350 (загроза або насильство щодо посадовця або громадянина, що виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1, 2 ст. 377 (загроза або насильство щодо судді, народного засідателя або присяжного) Кримінального кодексу України".

І.Мосійчука госпіталізували 8 жовтня прямо з будівлі Апеляційного суду Києва, який мав розглядати скаргу його захисту на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наступного дня депутату поставили діагноз "велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжувалася внутрішньою кровотечею". Того самого дня його було переведено з реанімації до спецпалати Київської лікарні швидкої допомоги. Суд ухвалив продовжити розгляд скарги 13 жовтня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ