Події

Міносвіти передало Держприкордонслужбі 7 незаконно закуплених НАУ літаків - Квіт

Міністерство освіти і науки України передало Державній прикордонній службі 7 літаків, які були куплені за непрозорою процедурою Національним авіаційним університетом (НАУ), що було встановлено відповідною перевіркою.

"Це літаки з тієї скандальної закупівлі, яка була здійснена НАУ без проведення тендеру за завищеними цінами. Ці літаки не літали за кілька років", - сказав на брифінгу в п'ятницю в Києві міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

Він зазначив, що ці літаки використовуватимуться "фактично з військовою метою". "Це хороші літаки дво- і чотиримісні", - додав він.

С. Квіт також заявив, що ситуація в самому Національному авіаційному університеті нормалізується, і в Міносвіти сподівається на те, що вона надалі ще покращуватиметься.

Як повідомлялося, С. Квіт розповів, що в 2012 році НАУ без тендеру закупив в українського заводу навчальні австрійські літаки та є інформація, що вони коштували в 1,5 раза дорожче, ніж могли б, до того ж, "контролери не виявили і й не перевірили всі необхідні документи та договори".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ