Події

Сайдік відзначає важливість розмінування на Донбасі для вирішення економічних та інших питань

Підгрупа з безпеки тристоронньої контактної групи щодо України домовилася продовжити роботу над розмінуванням найбільш значимих інфраструктурних об'єктів на Донбасі, заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.

"Група погодилася продовжити роботу з розмінування та складання списку відповідних пріоритетів. Як можна без розмінування отримати прогрес із гуманітарних, економічних та політичних питань? Як можна провести вибори, якщо є заміновані території? Це все пов'язано", - сказав він журналістам за підсумками роботи контактної групи в Мінську у вівторок.

Говорячи про діяльність робочої групи з економічних питань, він зазначив, що в Мінську тривало обговорення питань відновлення водопостачання, залізничного сполучення та ліній електропередач, проте вирішення цих питань можливе лише після розмінування.

"Йшлося про відновлення водопостачання. Є відчутний прогрес щодо відновлення залізничних ліній і ліній електропередач. Але всі проекти можливо здійснити лише після розмінування відповідних територій", - сказав М.Сайдік.

За його словами, збільшуються обсяги постачання вугілля з ОРЛО в райони, підконтрольні Україні: "Із кожним днем збільшуються обсяги постачання вугілля з окремих районів Луганської області на території, підконтрольні уряду України. Процес іде важко, оскільки там є міни".

Він також повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи в Мінську намічене на 27 жовтня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ