Події

Росавіація запропонувала Україні провести переговори щодо авіасполучення

Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація) направило до Державіаслужбу України листа з пропозиціями "негайно провести переговори щодо комплексу питань, наявних у галузі повітряного сполучення, в будь-якому зручному для української сторони місці", - зазначено у повідомленні Росавіації.

У відомстві зазначили, що, незважаючи на те, що українська сторона ініціювала припинення повітряного сполучення з 25 жовтня, до Росавіації надійшов лист від ТОВ "Авіакомпанія "Атласджет Україна" з проханням на відкриття в зимовий сезон навігації 2015/2016 років рейсів за трьома маршрутами: Київ-Москва, Одеса-Москва та Київ-Петербург.

З проханням відкрити польоти в зимовий сезон 2015/2016 років за маршрутами Київ-Москва та Львів-Москва в Росавіації звернулося ТОВ "Авіакомпанія "Ютейр-Україна".

Авіакомпанія "Атласджет-Україна" у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила, що вона є офіційно одним з призначених авіаперевізників з боку України, Право на експлуатацію маршрутів в РФ, авіакомпанії було надано наприкінці літа 2015 року згідно з вимогами нових правил Державіаслужби України.

Компанія зазначає, що подавши супровідний лист і відповідного зразка заявку в Росавіації, вона підтвердила наміри реалізувати права на експлуатацію повітряних ліній.

"Атласджет Україна" проти рішень, які суперечать інтересам України та її зовнішньополітичного курсу. Ми переконані, що Державіаслужба України у разі переговорів з Росавіацією не йтиме на сумнівні компроміси заради допуску "Атласджет України", або будь-якої іншої авіакомпанії України до польотів до РФ. Однак, у разі досягнення певного компромісу, що не суперечитиме інтересам держави, "Атласджет Україна" буде готова забезпечити пряме сполучення з РФ з боку України ", - повідомили в авіакомпанії.

Крім того, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський у понеділок увечері повідомив, що Державіаслужба України отримала від Росавіації цю пропозицію про переговори.

"Та Мінінфраструктури, Державіаслужба до цього готові. Про час, місце їх проведення, склад української делегації повідомимо додатково",- написав міністр на своїй сторінці в мережі Facebook.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко указом від 16 вересня ввів в дію рішення РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпали низка російських авіакомпаній, зокрема найбільша - "Аерофлот".

Аналогічні санкції введені стосовно авіакомпаній "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" тощо. Між тим, авіакомпанія "Ютейр" та її українська "дочка" "Ютейр-Україна" не підпали під санкції обох сторін, проте пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував заборонити російській авіакомпанії "Ютейр" літати в Україну. "Щоб тут не вийшло, що компанія "Ютейр", 100-відсоткова російська. Усіх вигнали, а вони залишилися", - зазначив він.

Наприкінці вересня стало відомо, що Росавіація повідомила авіакомпанії України про введення заборони на використання повітряного простору РФ з 25 жовтня. "цей захід буде відповіддю, дзеркальною на повідомлення Державіаслужби України, яка 28 вересня в односторонньому порядку, із порушенням чинних норм і положень про повітряне сполучення, оповістила низку російських авіаперевізників про те, що з початку зимової навігації, а саме - з 25 жовтня, вводить заборону на виконання авіаперельотів між Росією і Україною", - повідомляв Мінтранс РФ.

ТОВ "Авіакомпанія "Атласджет Україна" - дочірня авіакомпанія турецької авіакомпанії Atlasjet Airlines, заснована в 2013 році для виконання регулярних внутрішніх і міжнародних перельотів. 2 квітня 2014 року Atlasjet отримала український сертифікат експлуатанта.

"Ютейр" виконує регулярні рейси Київ-Москва, Львів-Москва, Одеса-Москва. Компанія "Ютейр-Україна" на сьогоднішній день не виконує регулярних рейсів, здійснює лише чартерні рейси на курорти Єгипту і Туреччини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ