Події

Четверо маленьких киян захворіло на вірусний гепатит А в дитячому садку

У понеділок, 19 жовтня, Деснянське міжрайонне управління Держсанепідслужби в м. Києві отримало четверте екстрене повідомлення про випадок вірусного гепатиту А у дитини, яка, як і інші троє дітей, відвідувала той самий дошкільний навчальний заклад.

"В усіх чотирьох п'ятирічних дітей виявлено гепатит А. Вони відвідували старшу групу дошкільного навчального закладу №672 у Дніпровському районі м. Києва, на вул. Кибальчича, 17", - йдеться в повідомленні міського управління Держсанепідслужби в м. Києві.

У повідомленні зазначено, що наразі трьох хворих госпіталізовано до інфекційного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №2, ще одну дитину - не госпіталізовано.

Загалом за дев’ять місяців поточного року в Києві зареєстровано 246 випадків захворювання на вірусний гепатит А, що на 23,2% вище за показник аналогічного періоду минулого року (195 випадків).

"Близько 70% усіх хворих на гепатит А зареєстровано в Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах столиці", - зазначив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан і додав, що СЕС може констатувати, що цього року захворюваність зросла серед усіх вікових груп і контингентів.

У повідомленні зазначено, що в дошкільному навчальному закладі №672 було проведено позапланову перевірку. Відібрано 40 змивів з об'єктів навколишнього середовища на контроль поточної дезінфекції у приміщеннях старшої садової групи та харчоблоку та проби питної води.

"За результатами проведених лабораторних досліджень бактерій групи кишкової палички в змивах не виявлено. У закладі двічі проведено дезінфекцію на об'єкті. За контактними дітьми і працівниками ДНЗ №672 організовано медичний нагляд інфекціоністом та педіатром", - повідомляють у СЕС.

У СЕС нагадали, що гепатит А - хвороба печінки, яку викликає вірус, що поширюється в основному при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води, неналежною санітарією та поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослаблюють здоров'я.

Вірус також може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей не призводять до передачі вірусу. Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ