Події

НБУ трансформує регіональну мережу

Національний банк України (НБУ) переводить свої балансові філії на єдиний централізований баланс у Києві.

Як повідомив банк на веб-сайті, зокрема, цей процес завершено у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській і Черкаській областях.

"Ми продовжуємо перебудову Національного банку з географічної системи в матричну. Для цього ми крок за кроком трансформуємо регіональну мережу банку, скорочуємо зайві функції, централізуємо ведення бухгалтерського обліку, закупівлі та поступово наближаємося до своєї мети – створення сучасного мобільного європейського центробанку", - наводить прес-служба регулятора слова заступника голови НБУ Владислава Рашкована.

Згідно з повідомленням, одночасно з процесом консолідації балансу НБУ у рамках проекту "Єдиний МФО" триває реалізація цільової моделі трансформації територіальних управлінь регулятора. Так, 13 жовтня були прийняті постанови правління НБУ №690-694, згідно з якими функції п'яти територіальних управлінь НБУ централізуються, а управління виключаються зі структури регулятора.

Водночас, як зазначено в повідомленні, НБУ продовжить забезпечувати потреби всіх регіонів України у банкнотах і монетах усіх номіналів та підтримувати роботу відділів роботи з громадянами та юридичними особами "Єдине вікно". Практично всі інші функції передано до відповідних структурних підрозділів центрального апарату НБУ.

Як повідомлялося, раніше були централізовані функції управління НБУ в Чернігівській області, а саме управління було виключене зі структури НБУ.

Трансформація регулятора є частиною Комплексної програми розвитку фінансового сектора до 2020 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ