Події

Міненерго готове продовжити консультації з Києвом та ЄК щодо газу в разі вказівки керівництва - Новак

Міненерго РФ готове продовжити тристоронні консультації з Єврокомісією та Україною щодо постачання російського газу, якщо буде відповідне розпорядження керівництва Росії, повідомив керівник відомства Олександр Новак в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Якщо у нас у нас буде вказівка керівництва продовжити консультації, ми, безумовно, продовжимо", - сказав він.

"Усі ці консультації, які ми ведемо з травня минулого року з Україною і ЄС, відбуваються за дорученням президента Росії на підставі звернення до країн-споживачів російського газу з метою забезпечення осінньо-зимового періоду. Україна не платила за газ, і були ризики того, що буде незаконний відбір із транзитної труби", - зазначив О.Новак.

Як повідомлялося, наприкінці вересня Росія, Єврокомісія та Україна лише парафували тристоронній протокол про постачання російського газу. Пізніше О.Новак пояснив, що документ не був підписаний, оскільки Україна побажала надати йому статус міжурядової угоди. За словами міністра, Україна зробила це в останній день вересня і в перший раз за всю історію консультацій.

"Це не заважає нам працювати сьогодні. У другому кварталі поточного року, "Газпром" поставляв газ "Нафтогазу" в такому самому абсолютному режимі без наявності будь-яких документів взагалі", - сказав О.Новак.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ