Події

Уряд України схвалив концепцію розвитку сільських територій

Кабінет Міністрів України схвалив концепцію розвитку сільських територій, реалізація якої розрахована до 2025 року.

Рішення про затвердження концепції закріплене розпорядженням Кабінету Міністрів №995-р від 23 вересня 2015 року, текст якого оприлюднено на урядовому сайті у вівторок.

"Концепція окреслює головні пріоритети розвитку сільських територій та механізм підготовки аграрного та сільського сектору держави до функціонування в умовах зони вільної торгівлі з ЄС", - йдеться в документі.

Крім того, як зазначено, реалізація концепції дасть змогу перемістити фокус аграрної політики держави з підтримки аграрного сектора економіки на підтримку сільського розвитку - поліпшення якості життя та економічного благополуччя сільського населення.

Згідно з документом, планується збільшити чисельність сільського населення, знизити коефіцієнт його смертності до рівня міського, підвищити рівень оплати праці та збільшити кількість робочих місць у сільському господарстві до 1 млн, а кількість зайнятого сільського населення - у 1,5 раза, підвищити до 15% частку доходів сільських домогосподарств від підприємницької діяльності, а частку органічних сертифікованих сільгоспугідь - до 7%.

Реалізація концепції здійснюватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, обсяг фінансування визначатиметься щороку.

Згідно з розпорядженням, Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Національною академією аграрних наук України та зацікавленими центральними органами виконавчої влади протягом місяця зобов'язане розробити та надати Кабміну план заходів щодо реалізації концепції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ