Події

Нові місцеві прокуратури мають розпочати роботу в Україні в середині грудня - в. о. генпрокурора

В. о. генерального прокурора України, перший заступник генпрокурора Юрій Севрук обговорив із комісаром ЄС з питань правосуддя, прав споживачів та гендерної рівності Вірою Юровою перебіг реформи органів прокуратури в країні.

Як повідомляє в четвер прес-служба Генпрокуратури, на зустрічі Ю. Севрук зазначив, що нові місцеві прокуратури почнуть діяти з 15 грудня 2015 року. Наразі також відбувається реформування регіональних прокуратур і Генпрокуратури, тобто скорочення штату у визначених законом межах і оптимізація структури.

Він також зазначив, що з 15 квітня 2016 року набирають чинності положення закону щодо формування системи органів прокурорського самоврядування, заплановано також проведення Всеукраїнської конференції працівників прокуратури, створення Ради прокурорів України, а також кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

У свою чергу В. Юрова відзначила важливість реформування органів прокуратури та судової системи в Україні. Але при цьому вона висловила занепокоєння з приводу того, що деякі члени конкурсної комісії із відбору кандидатів у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, призначених генпрокурором, не мають належного рівня довіри і зазнають критики з боку громадськості.

У відповідь Ю. Севрук сказав, що кожен із співробітників Генпрокуратури, призначений до цієї комісії, має значний досвід роботи з організації розслідування і розслідування злочинів, зокрема корупційних.

"Комісія призначена для того, щоб обрати спеціалізованого антикорупційного прокурора, який, крім того, щоб бути кришталево чесним, має бути професіоналом. Тому генеральний прокурор прийняв рішення зарахувати до комісії саме тих співробітників прокуратури, які можуть визначити професійні якості кандидатів", - запевнив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ