Події

Порошенко підписав закон про ратифікацію договору про надання кредиту для модернізації Бортницької станції

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію міжурядової угоди між Кабінетами Міністрів України і Японії про залучення близько $900 млн кредитних коштів для реалізації проекту реконструкції Бортницької станції аерації (біля Києва).

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, в середу П.Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Договору (у формі обміну нотами) між урядом України та урядом Японії про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції очищення стічних вод у рамках реалізації проекту "Реконструкція споруд очищення стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії з обробки й утилізації опадів Бортницької станції аерації".

Вказаний договір, зазначено в повідомленні, складений 6 червня 2015 р., передбачає залучення Кабінетом Міністрів України кредиту в розмірі до 108 млрд 193 млн ієн (близько $900 млн) від Японського агентства міжнародної співпраці.

"Договір набуде чинності з дати отримання урядом Японії повідомлення від уряду України про завершення усіх необхідних внутрішньодержавних процедур", - повідомили в прес-службі президента.

Як повідомлялося, Верховна Рада України ратифікувала відповідний договір 2 вересня 2015 року.

У рамках проекту модернізації планується провести технічне переоснащення споруд другого і третього блоків з метою забезпечення якісного очищення всього об'єму стічних вод на період будівництва нового першого блоку з облаштуванням систем дезодорації повітря від споруджень блоків; будівництво цеху механічного зневоднення опадів стічних вод; будівництво технологічної лінії утилізації опадів стічних вод; будівництво нового 1-го блоку.

Згідно з пояснювальною запискою, договір передбачає термін кредитування 40 років з відстроченням платежу за кредитом і відсотками за користування на 10 років. Відсоток за користування кредитом визначено в розмірі 0,1%. Генеральним підрядником виступатиме японська компанія, а обсяг товарів японського виробництва, використаних під час реалізації проекту, має бути не менш ніж 30% вартості контракту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ