Події

Порошенко: Україна вперше виконує умови за програмою співпраці з МВФ

Президент України Петро Порошенко заявляє, що вперше Україна виконує умови відповідно до погодженої програми співпраці з Міжнародним валютним фонтом.

"Україна вперше нарешті за всю історію співпраці з МВФ виконує програму, яка була погоджена", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю телеканалам у неділю ввечері.

Він зазначив, що той факт, що в України налагоджена хороша співпраця з міжнародними фінансовими інституціями, сам по собі вже свідчить про проведення реформ у країні.

"Цього тижня Німеччина виділила EUR200 млн, які ми зможемо зараз тимчасово використовувати на закупівлю газу з метою гарантування енергобезпеки взимку і які підуть на підтримку реформ і зусиль уряду. Вчора єврокомісар Ган заявив про те, що Європа виділяє EUR90 млн на підтримку децентріалізації", - сказав президент.

Він також згадав співпрацю з Європейським інвестиційним і Світовим банками, які теж виділяють кошти Україні

"Якщо ви побачите боргове навантаження в наступні кілька років, то воно непідйомне для України. Не тому, що ми хочемо або не хочемо платити - ми відповідальні позичальники, - а тому, що рівень навантаження боргу на ВВП не дозволяє цей борг виплачувати, обслуговувати. І ми відверто підійшли до наших кредиторів", - сказав П.Порошенко, нагадавши, що Україна домовилася з міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ