Події

Національне антикорупційне бюро в понеділок починає тренінги з підготовки детективів

Національне антикорупційне бюро України в понеділок починає тренінги з підготовки детективів, щоб уже в жовтні почати розслідування.

"Це останній етап підготовки (детективів - ІФ) ", - заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, Національне антикорупційне бюро не відступає від своїх слів, і обіцянки, що в жовтні співробітники бюро зможуть почати розслідування, залишаються в силі.

"Ми від своїх слів не відступаємо. Ми обіцяли в квітні, що в жовтні почнемо розслідування", - заявив А.Ситник.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", тренінги проходять у Національній академії внутрішніх справ України. Навчання проводяться для підготовки детективів, які після тренінгів зможуть проводити повноцінні розслідування.

Навчають детективів міжнародні і вітчизняні експерти, серед них - консультант із боротьби з корупцією, який запускав роботу таких органів у різних країнах світу, Дональд Боузер (Канада), спеціальний агент ФБР Брайан Фіцпатрик (США), експерт із підтримки реформ в Україні в секторі юстиції Ніка Аалто (Фінляндія).

Як було зазначено на брифінгу, концепція і програма навчання розроблені експертами Національного антикорупційного бюро України, Національною академією внутрішніх справ України, Національною академією прокуратури України Державною службою фінансового моніторингу й центру протидії корупції в Україні, Національного університету Києво-Могилянська академія із залученням міжнародних партнерів. Програма формується так, щоб об'єднати теорію з практикою, тому заняття вестимуть одночасно кілька лекторів.

Серед курсів, які будуть прочитані, - "Міжнародний досвід протидії корупції", "Робота з базами даних", "Специфіка доказів корупційних діянь", "Дії детектива" тощо.

Як повідомлялося раніше, глава Національного антикорупційного бюро України А.Ситник сподівається, що Верховна Рада і Генеральна прокуратура зроблять усе необхідне для швидкого призначення антикорупційного прокурора.

Генпрокурор України Віктор Шокін визначив чотирьох співробітників прокуратури до складу конкурсної комісії з відбору кандидатів на адміністративні посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Верховна Рада України своїх кандидатів до конкурсної комісії з добору співробітників до антикорупційної прокуратури ще не подала.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ