Події

Порошенко запросив президента Польщі відвідати Україну

Київ. 4 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко і спеціальний посланець президента Польщі, державний секретар канцелярії Кшиштоф Щерскі (Krzysztof Szczerski) обговорили ситуацію на Донбасі в контексті встановленого режиму припинення вогню.

"Президент України повідомив, що впродовж шести діб зберігається режим припинення вогню, що дає обережну надію на мирний розвиток процесу", - повідомляє прес-служба глави держави за підсумками його зустрічі з К.Щерскі в п'ятницю в Києві.

"Розвиток наших відносин зробить країни сильнішими і посилить рівень довіри", - упевнений глава Української держави.

Він також висловив вдячність Польщі за незмінну активну позицію і солідарність в обстоюванні інтересів України на міжнародній арені, зокрема на шляху європейської інтеграції.

"Президент наголосив на потенціалі й важливості розвитку відносин між країнами. Зокрема, особливу увагу Україна приділяє посиленню військово-технічної співпраці, зокрема в рамках українсько-польсько-литовської бригади", - зазначено в повідомленні.

У свою чергу К.Щерскі підтвердив незмінність позиції президента Польщі про продовження стратегічного партнерства між двома країнами.

На зустрічі також обговорювали перебіг конституційної реформи в Україні, зокрема щодо децентралізації. П. Порошенко наголосив, що реформа з децентралізації базується на польській моделі й за активної підтримки польських експертів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ