Події

Мінфін України пропонує в проекті податкової реформи ставки ЄСВ і ППФО по 20%

Міністерство фінансів України пропонує знизити ставку єдиного соціального внеску (ЄСВ) з 1 січня 2016 року до 20% з нинішніх приблизно 40%, але одночасно збільшити ставку податку на прибутки фізичних осіб (ППФО) з 15-17% до 20%, але із скасуванням 1,5% військового збору, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, ознайомлене із податковою пропозицією відомства.

"Інші ключові податки Мінфін пропонує залишити на рівні близько 20%. Тобто щось на кшталт концепції "все по 20%", - сказав співрозмовник агентства.

Міністр фінансів Наталія Яресько в четвер уранці підтвердила журналістам інформацію про пропозицію Мінфіну встановити ЄСВ і ППФО на рівні по 20%, проте без інших подробиць.

За її словами, проект податкової реформи буде представлений на засіданні Ради реформ при президентові пізніше в четвер.

Джерело уточнило агентству, що альтернативною пропозицією є об'єднання ЄСВ і ППФО в єдиний податок "на зарплату" і встановлення його на рівні близько 29%.

Водночас Мінфін виступає проти скасування ЄСВ, а також такого сукупного зниження, вважаючи ризик падіння прибутків надмірним.

Проект податкової реформи припускає також ліквідацію схеми виплати зарплат через "спростуванців" 3-ої групи, що працюють із юрособами, якою сьогодні можна користуватися з доходом до 20 млн грн, проте остаточні деталі цієї пропозиції ще тримають у секреті.

Чинна законодавча база вже передбачає скорочення ставки ЄСВ з 1 січня 2016 року на 40% - приблизно до 22%, проте залишається ще 3,6%, які додатково сплачує сам працівник.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ