Події

ДФС розпочала прийом документів від претендентів на посаду начальника Одеської митниці

Державна фіскальна служба (ДФС) розпочала прийом документів від претендентів на посаду начальника Одеської митниці.

Як повідомляється на сайті ДФС, заявки і резюме приймають до 11 вересня, у співбесіді з кандидатами візьмуть участь представники Одеської облдержадміністрації та громадськості регіону.

Раніше повідомлялося, що в четвер керівник Одеської митниці Владислав Ракша під тиском громадських активістів на чолі з депутатами Верховної Ради від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Дмитром Ліньком та Ігорем Мосійчуком написав заяву про звільнення за власним бажанням.

І.Мосійчук на своїй сторінці у Facebook написав, що В.Ракша - десятий керівник Одеської регіональної митниці за півтора року.

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі звернувся до генерального прокурора України, глав МВС і СБУ із заявою про скоєння злочину посадовими особами ДФС, зокрема стосовно Одеської митниці. За його словами, посадові особи ДФС, діючи умисно, за попередньою змовою, занижують митну вартість товарів на Київській і Херсонській митницях і завищують вартість ідентичних товарів на Одеській митниці, що призводить до штучного вимушеного перерозподілу товаропотоку.

Він вважає, що такі злочинні дії завдають величезних збитків суб'єкту підприємницької діяльності, що, у свою чергу, підриває економічну стабільність Одеського регіону та економічну безпеку держави в цілому.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 26 серпня на засіданні уряду анонсував кадрові зміни в керівництві митниці через численні скарги.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ