Події

Громадська рада Нацради з телерадіомовлення заявляє про неприпустимість зміни теркатегорії мовлення каналом "112 Україна"

Громадська рада, що діє при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, ухвалила рішення про підтримку дій регулятора щодо усунення порушень конкурсних умов телекомпаніями, які виграли конкурс на регіональне мовлення в мультиплексі МХ-5 у серпні 2011 року.

Як повідомила прес-служба Нацради, йдеться про п'ять ТОВ "Новий формат ТВ", "Аріадна ТВ", "Партнер ТВ", "Лідер ТВ" і "ТВ Вибір", що віднедавна здійснює мовлення під логотипом "112-Україна".

"Зміна територіальної категорії мовлення для п'яти компаній, які сукупно отримали ліцензії на всю територію України, не лише порушує інтереси інших учасників конкурсу, але і погіршує доступ громадян до місцевої і регіональної інформації, оскільки це четверта частина від усіх регіональних мовників, які залишаються в ефірі після відключення аналогового телебачення. Це також абсолютно неприпустимо в умовах, коли близько 150 регіональних мовників протягом багатьох років здійснюють мовлення на основі ліцензій на аналогове ефірне мовлення, досі не отримали цифрових ліцензій і залишаються під загрозою зникнення", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба також зазначає, що регуляторний орган, що не переоформлює ліцензії на мовлення зазначеним компаніям у програмній концепції, вживає правомірних заходів, жодним чином не порушуючи права на свободу висловлювань.

Як повідомлялося, Нацрада неодноразово виносила попередження п'яти юридичним особам, що здійснюють мовлення під брендом телеканалу "112".

У липні Нацрада оштрафувала зазначених юридичних осіб, об'єднаних під брендом "Телеканал "112", на загальну суму понад 130 тис. грн за порушення ліцензійних умов.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ