Події

Міністерство культури України закликає світову спільноту вжити всіх можливих заходів для звільнення Сенцова і Кольченка

Міністерство культури України висловлює рішучий протест проти рішення російського суду про укладення українців - режисера Олега Сенцова і Олександра Кольченка, повідомляє прес-служба відомства.

"Поширення тоталітарної практики політичних розправ у Росії є викликом всьому цивілізованому світу і має отримати консолідовану і дієву відповідь міжнародної спільноти", - йдеться в повідомленні.

Мінкультури закликає "світове співтовариство, всіх людей доброї волі публічно засудити цей цинічний злочин проти українців" і вжити всіх можливих заходів для звільнення О. Сенцова, О. Кольченка і всіх громадян України, яких незаконно утримують на території Російської Федерації.

Як повідомлялося, у вівторок Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс обвинувальний вирок О. Сенцову в справі про підготовку терактів у Криму. О. Сенцов засуджений до 20 років колонії суворого режиму.

Другий підсудний О. Кольченко був засуджений російським судом до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ