Події

СБУ припинила діяльність групи, що готувала антиукраїнські пропагандистські акції в Миколаївській області напередодні Дня Незалежності

Служба безпеки України в Миколаївській області припинила діяльність організованої групи осіб, які за завданням спецслужб Російської Федерації готували в регіоні низку пропагандистських акцій напередодні і під час святкування Дня Незалежності, повідомила в четвер прес-служба СБУ.

"Зловмисники повинні були забезпечити поширення антидержавної друкованої продукції в місцях масового скупчення людей в період 19-21 серпня в усіх районах обласного центру", - зазначено в повідомленні.

Під час обшуків у підозрюваних вилучений пістолет-кулемет МР-40, саморобні вибухові пристрої, гранати, велику кількість патронів, комп'ютерну техніку і засоби зв'язку, друкована антидержавна продукція, спеціальна методична література для диверсійної роботи і список місцевих проукраїнських активістів.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) і 111 (державна зрада) КК України тривають слідчі дії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ