Події

Восьмеро осіб, зокрема п'ятеро дітей, постраждали від спалаху гострої кишкової інфекції в Харкові

В Харкові зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції, в результаті якого постраждали восьмеро осіб, зокрема п'ятеро дітей, повідомила в понеділок прес-служба ГУ Держсанепідемслужби в Харківській області.

"Усі постраждалі своє захворювання пов'язують із вживанням десерту – морозива "Білочка" 11 серпня в кафе "Кристал" (міський сад ім. Т. Г. Шевченка)", - зазначено в повідомленні.

В інформації також сказано, що фахівці Харківського міськуправління санепідемслужби і Харківської міської філії ГУ "Харківський обласний лабораторний центру Держсанепідемслужби" 15 серпня провели епідеміологічне розслідування і завершальну дезінфекцію в кафе.

"З метою встановлення причин виникнення захворювань фахівцями Дерсанепідемслужби проводиться комплекс протиепідемічних заходів з локалізації і ліквідації спалаху: лабораторні дослідження об'єктів довкілля (відібрано проби харчових продуктів, 54 змиви, 4 проби води). Для бактеріологічного дослідження відібрано матеріал від 19 осіб, зокрема 12 працівників кафе, на наявність збудників кишкової групи інфекцій, за контактними встановлено медичне спостереження. Проведення протиепідемічних заходів триває", - зазначено в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ