Події

СБУ з'ясовує, чи причетна Самооборона Майдану до знайденого в центрі Києва арсеналу зброї

Служба безпеки України перевіряє причетність активістів Самооборони Майдану до виявленого в центрі Києва арсеналу зброї, повідомила прес-секретар глави СБУ Олена Гітлянська.

"Нині ми з'ясовуємо, чи причетна до виявленого арсеналу Самооборона і чи дійсно в цьому приміщенні перебували бійці. Я думаю, що у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 262 та 263 Кримінального кодексу України, це буде з'ясовано. Ми визначимо, що там робили фейкові посвідчення працівників різних держструктур і добровольчих батальйонів", - зазначила вона на брифінгу в Києві в п'ятницю.

О.Гітлянська нагадала, що арсенал зброї було виявлено в одному з житлових будинків на вул. Михайлівській, приміщення використовувалося з часів Євромайдану як своєрідний хостел. Нині в ньому періодично ночували представники добровольчих батальйонів.

Загалом же у квартирі було виявлено автомати, пістолети, гранатомети, гаранти, безліч набоїв.

У свою чергу радник глави СБУ Юрій Тандіт подякував представникам майданівських сотень, які йдуть на контакт для прояснення ситуації з виявленим арсеналом. "Вони йдуть на контакт із нами і роблять усе, щоб допомогти нам у визначенні причетних до утримання цього арсеналу", - зазначив він.

Як повідомлялося, 14 серпня правоохоронці виявили в центрі Києва, в приміщенні на вул. Михайлівській, арсенал зброї, зокрема 13 протипіхотних гранат, 4 протитанкові гранати, автомати, пістолет і велика кількість боєприпасів до них.

Прокуратура Київської області здійснює досудове розслідування за ч. 2 ст. 262, ч. 1 ст. 263 КК України за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Тривають першочергові слідчі дії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ