Події

СММ ОБСЄ не планує покидати Донецьк

Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) має намір продовжити свою роботу в Донецьку попри інцидент зі спалюванням їхніх автомобілів у ніч на неділю.

"СММ ОБСЄ не планує покидати Донецьк. Сьогодні ми працюємо і в ‎Донецьку, і в ‪Луганську, а також сприяємо проведенню ремонтних робіт", - йдеться у заяві на офіційних сторінках СММ у Facebook та Twitter, оприлюдненій у четвер.

Як повідомлялося, в ніч на 9 серпня в Донецьку біля місця проживання працівників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ були спалені чотири автомобілі організації.

Коментуючи інцидент, офіційний представник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що цей інцидент вплине на умови роботи спостерігачів, проте наголосив, що спостерігачі залишаються на не підконтрольній владі України території і продовжать там свою роботу.

Водночас спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в неділю в Києві висловив переконання, що автомобілі СММ ОБСЄ в Донецьку спалили прибічники бойовиків. У МЗС України також поклали відповідальність на бойовиків і пов'язали це зі спробою перешкодити діяльності місії на контрольованій бойовиками території.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ