Події

Порошенко підписав зміни до Податкового кодексу, що звільняють приватні школи й дитсадки від податку на нерухомість

Президент України Петро Порошенко підписав закон №654-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України із створення сприятливих умов для надання освітніх послуг дошкільними і загальноосвітніми установами недержавної форми власності", повідомляє прес-служба глави держави.

Мета документа - створення додаткових умов для розвитку системи освіти України, зокрема для залучення позабюджетних інвестицій у збереження, вдосконалення та розвиток інфраструктури дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів недержавної форми власності, наголошує прес-служба.

Законом виключені з об'єктів оподаткування податком на майно, відмінне від земельної ділянки, будівлі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форми власності та джерел фінансування, використовуваних для надання освітніх послуг.

Крім того, звільняються від сплати земельного податку дошкільні й загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форми власності і джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, фізичної культури і спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.

Цей закон Верховна Рада ухвалила 17 липня. Він набуває чинності з першого числа місяця, наступного після місяця його публікації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ