Події

Військовий, який застрелив чоловіка в харківському супермаркеті, на гауптвахті очікує рішення про запобіжний захід - прокуратура

Військовослужбовець, який застрелив чоловіка в харківському супермаркеті "АТБ", із березня проходив службу за контрактом в одній із військових частин Харкова, вбивство він вчинив із викраденого з військової частини пістолета Макарова, повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Завдяки своєчасному реагуванню встановлено особу, що вчинила вбивство. Нею виявився військовослужбовець однієї з військових частин Харківського гарнізону, який проходив військову службу за контрактом із березня поточного року. Крім того, встановлено, що вбивство вчинено з пістолета Макарова, викраденого з військової частини", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій військова прокуратура Харківського гарнізону у взаємодії з Харківським зональним відділом Військової служби правопорядку затримала цього військовослужбовця, що вчинив убивство, в порядку ст. 208 КПК України, його поміщено на гауптвахту. Йому повідомлено про підозру в здійсненні умисного вбивства та крадіжці зброї. Нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зброю, з якої здійснено вбивство, вилучено. Призначено відповідні судові криміналістичні експертизи.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та ч. 3 ст. 410 (крадіжка зброї, вчинена в умовах особливого періоду).

Як повідомлялося, в ніч на 31 липня в супермаркеті "АТБ" у Харкові чоловік застрелив іншого чоловіка і зник у невідомому напрямку. Згодом його було оголошено в розшук.

Увечері 31 липня зловмисника затримали. За інформацією радника глави МВС, народного депутата Антона Геращенка, ним виявився військовослужбовець однієї з тилових військових частин Харкова, за посадою - водій.

"Убивство вчинив на ґрунті особистих неприязних стосунків, що виникли в результаті спільного розпивання спиртних напоїв із загиблим", - повідомляв радник глави МВС.

У відділі зі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області уточнили, що затриманий - 30-річний військовослужбовець із Запоріжжя. Його затримав у Харкові військовий патруль.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ